Om

VILDHÄSTAR

Konstnärsgruppen ”Der Blaue Reiter” grundades i början av 1900-talet där det naiva, barnets konstform, drömmarna men framförallt det abstrakta uttrycket fick stort utrymme. Frans Marc, August Macke, Vasilij Kandinsky och Picasso m.fl. deltog aktivt under den period som grupperingen existerade.

Per Josephson har arbetat med Vildhästen som konstnärligt motiv i många år. Den abstrakta vildhästen är utgångspunkten och med hjälp av betraktarens erfarenheter skapas det slutgiltiga konstverket.

Idag syns Vildhästarna i många olika utföranden och på olika platser. Permanent syns en flock Vildhästar som betar och galopperar fritt i Tjolöholm slottspark utanför Göteborg.

PER JOSEPHSON

Per Josephson född 1971 (släkting till 1800-talskonstnären Ernst Josephson) är utbildad på Konstfack, Berghs school of communication och Biskops Arnös Författarskola.

Det är med generationer och en rik flora av kulturella utsvävningar i ryggen som Per Josephson tar konstnärskapet vidare. Per Josephson är en modern historieberättare och konstnär. Han kreerar, lånar och återanvänder bilder för att skapa nya kraftfulla verk. ”Jag stjäl, samplar och tillåter mig att inspireras av de stora mästarna. Detta är grunden för min konst”, säger Per Josephson, när han beskriver sin unika stil. Per är maximalist.